آش ما ش
مواد لازم
گوشت چرخ کرده |
250 گرم |
پیاز رنده شده |
نصف فنجان |
ماش |
250 گرم |
عدس |
100 گرم |
پیاز داغ |
یک فنجان |
برنج |
نصف فنجان |
جعفری و گشنیز |
250 گرم |
زردچوبه،نمک وفلفل |
به قدر لازم |
طرز تهیه:
عدس و ماش را قبلاً شسته و خیس کنید و بگذارید پخته شود. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط کرده و آن را به صورت کوفته ریزه در آورده و پیاز داغ را به عدس و ماش پخته شده اضافه کنید. برنج و سبزی خرد شده را هم اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا آش ته نگیرد. در صورت تمایل می توانید 3 تا 4 عدد شلغم خرد شده هم به این آش اضافه کنید. آش آماده شده را در کاسه بزرگی بریزید و روی آش را با نعناع داغ و پیاز داغ تزئین کنید
خورش پرتقال
مواد لازم :
پرتقال |
6 عدد |
مرغ |
1عدد متوسط |
کره |
50 گرم |
شکر |
2 قاشق سوپخوری |
زعفران |
به مقدار کم |
خلال پسته |
2 تا 3 قاشق سوپخوری |
نمک |
به مقدار لازم |
طرز تهیه:
مرغ را در قطعات کوچک ببرید و کمی در کره تفت دهید. سپس پوست یک پرتقال را که خلال کرده و تلخی اش را گرفته اید با یک تا دو لیوان آب و نمک به مرغ اضافه کنید و بگذارید بپزد. پوست 6 عدد پرتقال را بگیرید و حتی پوست نازک پره های پرتقال را نیز گرفته و قسمت های گوشتی پرتقال را به مرغ پخته اضافه کنید. شکر و زعفران را نیز اضافه کنید چند دقیقه بپزید تا پرتقال ها له نشوند وقتی در ظرف خورش را کشیدید، خلال پسته را روی آن بریزید.
سوپ قارچ و سیب زمینی
مواد لازم :
قارچ |
500 گرم |
سیب زمینی |
200 گرم |
پیاز |
2 عدد |
آب مرغ |
یک فنجان |
خامه |
100 گرم |
جعفری خرد شده |
یک قاشق سوپ خوری |
ریحان خرد شده |
یک قاشق سوپ خوری |
کره |
25 گرم |
لیمو ترش |
یک عدد |
نمک و فلفل |
به مقدار کافی |
طرز تهیه :
سیب زمینی را پوست بکنید و به صورت ریز خرد نمایید. سیب زمینی را به همراه آب مرغ داخل یک قابلمه ریخته و به مدت 20 دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید. قارچ ها را با آب سرد بشویید. سپس به قارچ ها، آب لیمو ترش بزنید و خرد کنید. پیاز را نیز خرد کنید. کره را در تابه ریخته و به مدت 5 دقیقه تفت دهید. سپس قارچ را اضافه نمایید و خوب هم بزنید. زمانی که آب قارچ تمام شد ، آن را از روی حرارات بردارید. بعد از پخته شدن سیب زمینی ، آن را در مخلوط کن بریزید و مخلوط کنید تا نرم شود. مخلوط نرم شده را به پیاز و قارچ بیا فزایید و ظرف را روی حرارات قرار دهید تا به جوش آید. نمک و فلفل و خامه را نیز به مواد اضافه کنید. بعد از چند جوش، سوپ را در ظرف دلخواه ریخته و روی آن را با ریحان و جعفری خرد شده تزئین نمایید.