X
تبلیغات
رایتل

مصطفی احمدی

بهترین آموزش ها -کتب الکترونیک-اموزش آشپزی-آموزش فتوشاپ و ...

طرز تهیه ته چین مرغ-خورش ریواس و ...

آبگوشت بُزباش

 

 

مواد لازم برای 6 نفر :

 گوشت ماهیچه یا سر دست با استخوان

750 گرم  

 تره و جعفرى و کمى شنبلیله

 نیم کیلو

 لوبیاى قرمز یا چشم بلبلى

 150 گرم

لیمو عمانى  

 4 تا 5 عدد

 روغن

3 تا 4 قاشق غذاخورى 

 پیاز متوسط

 یک عدد متوسط

سیب زمینی 

 6-5 عدد متوسط

نمک و فلفل  

به مقدار کافى 

زرد چوبه  

 1 قاشق مرباخورى

طرز تهیه :

سبزی ها را خرد می کنیم . گوشت را تکه تکه می کنیم و می شوییم و همراه با لوبیا ، پیاز خرد شده و 5 تا 6 لیوان آب در قابلمه یا زودپز می ریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم تا گوشت کمی بپزد. بعد هسته هاى لیمو عمانی را درآورده و داخل قابلمه می ریزیم . سپس سبزى های خرد شده را با روغن، کمى سرخ می کنیم و داخل قابلمه می ریزیم و می گذاریم تا گوشت کاملا بپزد. در اواخر طبخ 5 تا 6 عدد سیب زمینى را پوست گرفته و با کمى نمک ، فلفل و زردچوبه به غذا اضافه می کنیم

کله جوش

 

مواد لازم:

 گوشت چرخ کرده

نیم کیلو 

 پیاز رنده شده

 نصف فنجان

 گردوی خرد شده

نصف فنجان

 کشک سائیده

 2 فنجان

 پیاز سرخ شده

 2 قاشق سوپخوری

 نعنا خشک

 یک قاشق سوپخوری

 زرد چوبه

 یک قاشق چای خوری

 نمک و فلفل

 به مقدار کافی

طرز تهیه :

گوشت ، پیاز ، کمی فلفل ، نمک و یک قاشق چای خوری زرد چوبه را به خوبی مخلوط کرده و کوفته های ریزی درست می کنیم . کوفته ها آن را با 2 قاشق سوپ خوری روغن کمی سرخ می کنیم و نعناع را کمی با آنها تفت می دهیم . سپس دو فنجان آب به آن اضافه می کنیم و با پیاز داغ می گذاریم چند جوش بزند تا آب آن نصف شود. سپس کشک را به آن اضافه کرده و بعد از چند بار جوشیدن، گردو را هم در آن می ریزیم . سپس آن را در ظرف کشیده و در صورت تمایل کمی هم گردو روی آن می پاشیم

بوقلمون شکم پُر

 

 

مواد لازم :

 بوقلمون

 5/3 کیلو

 سیب

 5/1 کیلو

 کره

 250 گرم

 ماکارونی

 250 گرم

 آرد

 2 قاشق سوپخوری

 شکر

 1 استکان

 گوجه برقانی

 5/0 کیلو

 هویج

 2 عدد

 سبزی معطر

 یک دسته

 سیر

 2-1 حبه

 آب لیمو

 به مقدار کافی

 نمک و فلفل

به مقدار کافی

طرز تهیه :

بوقلمون را به دقت تمیز می کنیم و می شوئیم . داخل شکم آن کمی نمک و فلفل می پاشیم. بعد ماکارونی را در آب و نمک می جوشانیم تا کاملا نرم شود. آنگاه 8 عدد از سیب های یک اندازه و سالم را کنار می گذاریم و بقیه را پوست می کنیم. سپس یک سوم از کره را درظرفی می ریزیم و روی آتش می گذاریم. بعد از اینکه کره آب شد ، سیب های خرد شده را در کره کمی سرخ می کنیم و ماکارونی را به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم. بعد از مدت کمی از روی آتش برمی داریم . شکر را درظرف کوچکی می ریزیم و روی آتش ملایم می گذاریم و مرتب بهم می زنیم تا طلائی شود. آنگاه نصف استکان آب جوش داخل شکر کارامل شده می ریزیم و می گذاریم چند جوش بزند تا ذرات شکر کارامل شده و کاملا حل شود. بعد نصف این شربت را با مخلوط فوق هم می زنیم و داخل شکم بوقلمون را با این مواد پر می کنیم و آن را می دوزیم .

بقیه روغن را در ظرفی می ریزیم و روی آتش می گذاریم . داغ که شد، اطراف بوقلمون را در این روغن سرخ می کنیم و دو لیوان آب می ریزیم . سبزی معطر ، چند حبه سیر ، دو عدد هویج خرد شده و بقیه سیب ها را داخل ظرف بوقلمون می ریزیم . حرارت را ملایم می کنیم و می گذاریم بوقلمون بپزد . در صورتی که با این مقدار آب نپخت، یک لیوان آب دیگر اضافه می کنیم تا کاملاً بپزد. در اواخر طبخ سیب های درسته و گوجه برقانی را کنار بوقلمون می ریزیم تا آنها نیز بپزند، ولی له شوند . دسته سبزی معطر را از ظرف خارج می کنیم. بعد کمی نمک ، فلفل ، بقیه شربت کارامل و آب لیمو را داخل بوقلمون می ریزیم و می گذاریم چند جوش بزند. برای اینکه سس بوقلمون کمی غلیظ تر شود، یک قاشق سوپخوری سر خالی آرد را در 50 گرم کره کمی سرخ کرده و نصف لیوان آب به تدریج داخل آرد سرخ شده می ریزیم ومرتب بهم می زنیم. وقتی آرد کاملا صاف شد، این سس را داخل بوقلمون می ریزیم و می گذاریم چند جوش بزند . بعد سس را از صافی رد می کنیم و بوقلمون را در دیس می گذاریم و نخ زیر شکم آن را خارج می کنیم . سیب های درسته پخته و گوجه برقانی را دور بوقلمون می چینیم و فاصله های سیب ها را با برگ جعفری تزیین می کنیم وکمی از سس بوقلمون را که صاف کرده ایم روی بوقلمون می دهیم.

حال غذا آماده سرو است

خوراک گوشت و پیاز

 

 

مواد لازم :

 گوشت گوساله

 یک کیلوگرم

 کره

30 گرم  

 روغن زیتون

 دو قاشق غذاخوری

 پیاز متوسط

 یک عدد

سیر 

 دو حبه

 پیاز ریز شده

 5/0 کیلو

 پوست لیمو

 6 سانتیمتر

 سرکه سفید

دو قاشق غذاخوری 

 گوجه فرنگی

 410 گرم

دارچین 

 یک چهارم قاشق چایخوری

 شکر

 یک قاشق چایخوری

 آب

 نصف لیوان

طرز تهیه :

گوشت را به برش های 2 سانتیمتری برش دهید. سپس کره را در تابه گرم کنید . یک قاشق روغن زیتون را به آن اضافه نموده و گوشت را در آن سرخ کنید تا قهوه ای رنگ شود . مواد را از روی حرارت بردارید . بعد از گذشت چند دقیقه دوباره عمل سرخ کردن را تکرار کنید.

بعد از آن پیاز ریز شده ، سیر و پوست لیمو را در ظرف دیگری روی حرارت تفت دهید تا مواد نرم شوند . سپس گوجه فرنگی ، سرکه ، دارچین ، شکر ، آب و گوشت سرخ شده را به آن بیفزایید. صبر کنید تا مواد به مدت یک ساعت روی حرارت باشد ( البته با درپوش ).

در این فاصله تابه دیگری را روی حرارت قرار دهید و بقیه روغن زیتون و پیازهای خرد شده را در آن سرخ کنید تا قهوه ای رنگ شود. پیازها را به مخلوط گوشت اضافه نمایید و با درپوش به مدت 20 دقیقه ی دیگر آن را روی حرارت قرار دهید تا گوشت ها و پیازها نرم و پخته شوند .

درپوش را برداشته و به مدت 10 دقیقه بدون درپوش روی حرارت قرار دهید تا کمی غلیظ شود . پوست لیمو را از مواد خارج کرده و سرو کنید.

خورش ریواس

 

 

مواد لازم (برای 4 نفر):

 ریواس

  1 کیلو

 گوشت گوسفند

 نیم کیلو

پیاز 

 2 عدد

 شکر

 2 تا 3 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه و روغن 

 به مقدار کافی

 نعنا

200 گرم  

 جعفری

 200 گرم

طرز تهیه:

پیاز ها را خرد کرده و در روغن سرخ می کنیم تا طلایی شوند. گوشت را ریز ریز کرده و با پیازها مخلوط می کنیم و سرخ می کنیم تا وقتی که رنگ آن عوض شود . 2 تا 3 لیوان آب جوش به آن اضافه می کنیم و می گذاریم تا در حرارت متوسط برای 45 دقیقه بجوشد. ریواس ها را با دقت می شوییم و آنها را به قطعات 3 سانتیمتری می بریم . نعنا و جعفری را به خوبی ریز می کنیم و در روغن سرخ می کنیم . ریواس ، نعناع ، جعفری ، شکر ، نمک و فلفل را به گوشت اضافه می کنیم و می گذاریم برای 10 دقیقه بجوشد . خورش آماده سرو است.

البته باید دقت کنیم تا ریواس ها خیلی نرم نشوند .

ته چین مرغ

 

 

مواد لازم ( برای 4 تا 2 نفر) :

 برنج

 1 کیلو

 روغن آب کرده

 150 گرم

ماست چکیده 

 1 کیلو

 زعفران ساییده

 دو قاشق مرباخوری

 مرغ پاک کرده

یک عدد  

 زرده تخم مرغ

  2 تا 5 عدد

 زرشک

 100 گرم

شکر 

 2 قاشق سوپخوری

 نمک و فلفل

 به مقدار لازم

طرز تهیه :

برنج را شسته و با نمک خیس می کنیم. مرغ را با یک عدد پیاز ، نمک و 3 فنجان آب می پزیم ، طوریکه بعد از پختن یک فنجان آب مرغ داشته باشد. سپس استخوان های مرغ را جدا می کنیم. زعفران را در کمی آب جوش حل می کنیم. ماست را بهم می زنیم. نصف زعفران حل شده در آب جوش را با کمی نمک ، فلفل و سه عدد زرده تخم مرغ داخل ماست می ریزیم و بهم می زنیم . سپس گوشت مرغ را در ماست می خوابانیم . برنج را پخته و قبل از نرم شدن مغز برنج ، آن را آبکش می کنیم. در ته یک قابلمه تفلون دو تا سه عدد زرده تخم مرغ ، نصفی از روغن لازم و یکی دو ملاقه از ماستی را که گوشت را در آن خوابانده بودیم ، می ریزیم و دو تا سه کفگیر برنج در این مایه می ریزیم و به آرامی آن را هم می زنیم. مایه را در ته ظرف با پشت قاشق صاف می کنیم . مقداری گوشت مرغ روی برنج می چینیم و مقداری برنج روی آن میریزیم و بقیه گوشت را روی برنج چیده و با بقیه برنج روی گوشت را می پوشانیم . با قاشق، برنج را کمی فشار میدهیم که بهم بچسبد. آب مرغ را با بقیه زعفران و روغن آب کرده و ماست مخلوط می کنیم . این مایه را روی سطح برنج می دهیم. در ظرف را می بندیم و ظرف را روی شعله اجاق قرار می دهیم. مدت یک ساعت و نیم تا دو ساعت صبر می کنیم تا ته چین دم بکشد . در ضمن هر چه قدر حرارت ملایم و مدت طبخ طولانی تر باشد، ته دیگ پلو کلفت تر می شود .

زرشک را شسته و با یک قاشق روغن، کمی آن را تفت می دهیم . سپس شکر و یک چهارم فنجان آب به آن اضافه می کنیم تا زرشک حالت مربایی به خود بگیرد.

پس از دم کشیدن ته چین ، قابلمه را در یک دیس گرد بر می گردانیم و روی آن را با زرشک تزیین می کنیم . در صورت تمایل می توانیم نصف زرشک را لابلای گوشت و برنج قرار دهیم .

برای مهمانی های بزرگ می توانید ته چین را در چند قابلمه نسوز، با اندازه های مختلف تهیه کرده و مانند تصویر بالا آن را تزیین کنید.

 

تاریخ ارسال: سه‌شنبه 8 فروردین‌ماه سال 1385 ساعت 05:34 ق.ظ | نویسنده: مصطفی احمدی | چاپ مطلب 0 نظر