تُست کنجد و میگو
مواد لازم :
175 گرم |
میگوی پاک شده |
دو ساقه |
پیازچه |
50 گرم |
کنجد |
دو قاشق چایخوری |
پودر زنجبیل |
دو حبه |
سیر له شده |
یک قاشق غذاخوری |
آرد ذرت |
شش عدد |
نان تست |
نصف قاشق غذاخوری |
کره |
دو عدد |
سفیده تخم مرغ |
به میزان لازم |
نمک و فلفل سیاه |
دو قاشق غذاخوری |
سویا سس |
به میزان لازم |
روغن نباتی |
طرز تهیه :
ابتدا میگو ، پیازچه، پودر زنجبیل ، سیر، آرد ذرت ، کره ، تخم مرغ و نمک و فلفل را درون غذاساز می ریزیم و مخلوط می کنیم تا یک مایه ی خمیری شکل به دست آید .
مقداری از این مایه ی خمیر را به صورت یکنواخت روی هر یک از نان های تست قرار می دهیم.
روی سطح مواد را با کنجد پوشانده و با فشار دست کنجدها را به مواد می چسبانیم . بعد از آن نان ها را در روغن سرخ می کنیم.
به هنگام سرو می توانیم به صورت مثلثی آنها را برش دهیم . این غذا همراه سس سرو می شود.
پاستیتسو ( یک غذای یونانی)
مواد لازم :
250 گرم |
ماکارونی |
2 عدد |
تخم مرغ |
سه چهارم فنجان |
پنیر پارمزان |
2 قاشق غذا خوری |
پودر نان |
مواد لازم برای سس گوشت :
2 قاشق غذا خوری |
روغن زیتون |
2 عدد |
پیاز متوسط |
750 گرم |
گوشت چرخ کرده |
425 گرم |
گوجه فرنگی |
یک سوم فنجان |
آب گوجه فرنگی |
یک دوم فنجان |
آب |
یک عدد |
تخم مرغ زده شده |
نصف قاشق چایخوری |
دارچین |
طرز تهیه سس گوشت :
روغن زیتون را گرم کرده ، پیاز و گوشت چرخ کرده را در آن تفت می دهیم ، تا زمانی که گوشت سرخ شده و تغییر رنگ دهد . سپس گوجه فرنگی ، آب گوجه فرنگی و دارچین را به آن اضافه کرده و برای مدتی آن را بدون درپوش حرارت می دهیم تا غلیظ شود . سپس آن را از روی حرارت بر می داریم . زمانی که سرد شد، یک عدد تخم مرغ زده شده را به آن می افزاییم .
مواد لازم برای topping :
90 گرم |
کره |
نصف فنجان |
آرد |
5/3 فنجان |
شیر |
یک فنجان |
پنیر پارمزان |
2 عدد |
زرده تخم مرغ |
طرز تهیه topping:
کره را در یک ظرف ریخته ، روی حرارت می گذاریم . بعد از اینکه کره آب شد ، آرد را به آن اضافه می کنیم و حرارت می دهیم تا وقتی که روی آن حباب ایجاد شود . سپس از روی حرارت برداشته و به تدریج شیر را به آن می افزاییم . مجدداً آن را روی حرارت قرار می دهیم تا بجوشد و غلیظ شود . بعد از آن پنیر را و دو عدد زرده تخم مرغ را به آن افزوده و خوب مخلوط می کنیم . مواد را کنار می گذاریم تا خنک شود.
طرز تهیه پاستیتسو :
ماکارونی را به همراه آب جوش در یک ظرف می ریزیم . ظرف را روی حرارت می گذاریم تا ماکارونی پخته و نرم شود . سپس آن را آبکش می کنیم . ماکارونی را در ظرف دیگری با دو عدد تخم مرغ و پنیر مخلوط کرده و در یک ظرف نچسب می ریزیم.
سپس سس گوشتی را که تهیه کرده بودیم ، روی سطح مخلوط ماکارونی قرار داده و بعد از آن با موادtopping روی سطح گوشت را می پوشانیم . سپس پودر نان را روی تمامی ریخته و بدون درپوش
برای مدت تقریبا یک ساعت داخل فر قرار می دهیم تا زمانی که روی سطح آن قهوه ای رنگ شود .
غذا آماده خوردن است که بعد از سرد شدن می توان آن را سرو کرد .
نکات تغذیه ای :
این غذا به علت دارا بودن ماکارونی، تخم مرغ ، پنیر، کره و گوشت دارای ارزش انرژی زایی بالایی است و یک غذای مناسب برای ورزشکاران، کودکان و نوجوانان در حال رشد، افراد لاغر و دچار کمبود وزن می باشد.
بوریتو با مرغ و برنج (غذای مکزیکی)
بوریتو تقریباً یک نوع ساندویچ سنتی مکزیکی است که مردم بیشتر در خارج از منزل می خورند.
مواد لازم:
90 گرم |
برنج |
یک قاشق غذاخوری |
روغن |
یک عدد |
پیاز خرد شده |
نصف قاشق چایخوری |
میخک پودر شده |
یک قاشق چایخوری |
پودر اورگانو |
200 گرم |
گوجه فرنگی رنده شده |
2 تکه |
سینه ی مرغ بدون استخوان و پوست |
150 گرم |
پنیر چدار رنده شده |
8 عدد |
تورتیلا با آرد سفید |
به مقدار کافی |
نمک |
طرز تهیه:
1- برنج را در آب جوشان یکی دو جوش می دهیم و آبکش می کنیم.
2- روغن را در ماهیتابه گرم کرده و پیاز را تفت می دهیم تا کمی طلایی شود. سپس پودر میخک و پودر اورگانو( یک نوع سبزی برای معطر کردن غذا) را به آن اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. پس از آن برنج و گوجه فرنگی را ریخته، صبر می کنیم تا برنج خوب بپزد و آب گوجه فرنگی تبخیر شود.
3- مرغ را می پزیم. سپس آن را خرد کرده و همراه پنیر چدار با برنج مخلوط می کنیم.
4- فر را از قبل در حرارت 160 درجه ی سانتیگراد گرم می کنیم.
5- نان ها را در داخل فویل مخصوص آشپزی می پیچیم و داخل بشقابی روی بخار می گذاریم تا نرم شوند.
6- از مواد مخلوط شده ی مرغ و برنج، داخل تورتیلا گذاشته و به صورت بقچه می بندیم. طرز تهیه تورتیلا در قسمت پایین آمده است. تورتیلا یک نوع نان مکزیکی شبیه لواش است. در صورت تهیه نکردن تورتیلا ، می توانید از نان لواش برای پیچیدن مواد مخلوط شده ی این غذا استفاده کنید.
7- هر کدام از بوریتوها را که درست کردیم در ظرف فر گذاشته، رویش را با فویل می بندیم و داخل فر می گذاریم تا گرم بماند. آنگاه بعد از درست کردن همه ی بوریتوها، سرو می کنیم.
نکات تغذیه ای :
این غذا علاوه بر بزرگسالان، برای کودکان به خصوص کودکان کم وزن ، مناسب است، زیرا:
1- به راحتی می توانند آن را در دست بگیرند.
2- به علت داشتن پنیر چدار دارای کالری بالایی است.
برای جذاب شدن شکل غذا می توانید آن را با انواع سبزی ها و سس گوجه تزیین کنید.