چند نوع غذای گیلانی
ترشی کباب گیلانی
مواد لازم :
گوشت کبابی |
یک کیلو |
پیاز رنده شده |
یک فنجان |
مغز گردوی چرخ کرده |
نصف فنجان |
جعفری سائیده |
نصف فنجان |
آب انار ترش |
یک فنجان |
نمک و فلفل |
به مقدار کافی |
طرز تهیه :
گوشت را به قطعات کبابی خرد کنید. سپس در ظرف گودی بقیه مواد ذکر شده در بالا را با هم مخلوط کنید. گوشت را برای یک شبانه روز در این مخلوط بخوابانید . بعد آنها را به سیخ کشیده و کباب کنید.
شیش انداز گیلانی
مواد لازم :
مغز گردوی چرخ شده |
250 گرم |
پیاز رنده شده |
یک فنجان |
بادنجان قلمی متوسط |
5 عدد |
رب انار |
نصف فنجان |
نمک |
به میزان دلخواه |
طرز تهیه :
مغز گردو را دو با چرخ کنید تا کاملاً نرم شود . پیاز رنده شده را با یک قاشق سوپخوری روغن تفت دهید تا طلایی شود. مغز گردو را به آن اضافه کنید و با پیاز تفت دهید. سپس 3 لیوان آب سرد به آنها اضافه کنید و بگذارید مغز گردو با شعله ملایم بپزد. بادنجان ها را پوست گرفته و آنها را به اندازه یک بند انگشت خرد کنید. سپس کمی نمک روی بادنجان ها بپاشید و در آبکش قرار دهید تا آب سیاه آنها خارج شود. بعد آنها را سرخ کنید و با رب انار رقیق شده ، به مغز گردو اضافه کنید. این غذا باید کمی آبدار و جا افتاده باشد.
چغرتمه ( گیلانی )
مواد لازم :
مرغ متوسط |
یک عدد |
4 عدد | |
پیاز سرخ شده |
2 قاشق سوپ خوری |
آرد |
یک قاشق سوپخوری |
زعفران |
کمی |
فلفل |
به مقدار لازم |
طرز تهیه :
مرغ را پاک کرده و آن را چند قطعه کنید. سپس کمی آن را سرخ کنید و با پیاز و زعفران حل شده و 2 لیوان آب بگذارید بپزد. سپس آرد را کمی در روغن تفت داده و به مرغ اضافه کنید . نمک و فلفل را به مقدار کافی به آن اضافه کنید. تخم مرغ ها را در ظرف جداگانه به هم بزنید و به چغرتمه اضافه کنید.
عدس پلو
مواد لازم:
برنج |
نیم کیلو |
سینه مرغ |
یک عدد بزرگ |
عدس |
250 گرم |
خرما |
250 گرم |
کشمش |
100 گرم |
زعفران سائیده |
یک قاشق چایخوری |
روغن |
150 گرم |
نمک |
به مقدار کافی |
طرز تهیه:
برنج را می شوییم و با نمک خیس می کنیم . عدس را نیز قبلاً شسته و خیس می کنیم . بعد عدس را کاملاً می پزیم، ولی نباید له شود. برنج خیس خورده را نیز می پزیم و عدس را به آن اضافه می کنیم. بعد آن را با کفگیر بهم زده آبکش می کنیم . در قابلمه کمی روغن ریخته ، یک قطعه نان لواش در ته قابلمه قرار می دهیم و برنج را در قابلمه ریخته و کمی روغن روی آن می ریزیم و می گذاریم با شعله ملایم دم بکشد .
سینه مرغ را چند تکه کرده و آن را کمی سرخ می کنیم و با یک و نیم لیوان آب ، کمی نمک و نصف زعفران حل شده می گذاریم بپزد تا یک فنجان آب مرغ باقی بماند. خرما و کشمش را شسته و هسته خرما را بیرون می آوریم و هر یک را جداگانه در دو قاشق سوپخوری روغن کمی تفت می دهیم . سپس برنج را در دیس کشیده و روی آن را با بقیه زعفران حل شده، خرما ، کشمش و گوشت سینه مرغ تزئین می کنیم